Після того, як Татаров став заступником Єрмака, його оточення збагатилося активами «Укрбуду»

Вівторок, 26 січня 2021, 13:03
Про те, як активи Максима Микитася переходили до оточення Олега Татарова йдеться у журналістському розслідуванні «Bihus.Info».
Після того, як Татаров став заступником Єрмака, його оточення збагатилося активами «Укрбуду»

Журналісти «Bihus.Info» стверджують – після того, як Олег Татаров – колишній підлеглий екс-керівника «Укрбуду» Максима Микитася обійняв посаду заступника керівника Офісу Президента, на оточення Татарова почали переписувати окремі активи колишнього роботодавця.

Повідомляється, що після того, як у 2019 році Микитась опинився в СІЗО через справу «квартир Нацгвардії», було створено компанію «Дейрінг Капітал», яка «прописана» у Києві, на Антоновича, 131, де у Татарова і членів його родини є нерухомість.

Одним з власників «Дейрінг Капіталу» став тесть Олега Татарова Олександр Павлушин. Фірма перехопила одну із забудов «Укрбуду» і прискорено зуміла оформити відповідні документи.

Партнеркою тестя Татарова по «Дейрінг Капіталу» є Людмила Міщенко. Вона також значиться співвласницею ще однієї компанії у тому ж будинку – «Кій-Плаза». Її партнером у цій компанії записано киянина Валерія Міщенка.

У жовтні 2020-го Міщенко став власником 45% близької до Офісу Президета компанії «Еко-Буд-Трейд» – підрядника Подільсько-Воскресенського мосту, який отримав 7 мільярдів на будівництво моста. Фірма виявилася «прокладкою» – отримувала комунальні кошти, частину лишала собі, а на решту шукала реальних підрядників. 

Вважається, що «Еко-буд-трейд» контролює Денис Комарницький – соратник колишнього київського мера Леоніда Черновецького, а нині так званий «смотрящий за Києвом» від Офісу Зеленського.

Журналісти дізналися, що 45% "Еко-Буд-Трейд", записані раніше на підставну особу, могли належати Микитасю. Міщенко, якому дісталися активи ймовірно Микитася, заявив, що попередній власник і його представник не отримували прибутку і він «звільнив його від проблем»: «Оскільки він ніякого прибутку не отримував, тільки проблеми головні, я вважаю, що ми від цих головних проблем його звільнили».

Також Міщенко має шанси оформити контроль над ще одним активом Микитася – компанією «БК «Укрбудмонтаж», яка за останні кілька років отримала близько 3 мільярдів гривень на роботи для «Енергоатому» та «Чорнобильської АЕС» і контролювалася дружиною Максима Микитася.

У 2019-му дружина Микитася зі співвласників компанії зникла, а навесні 2020-го Міщенко підписав з формальним власником "Укрбудмонтажу" договір, за яким надав позику під заставу компанії.

Міщенко в розмові з журналістами відмовився пояснити яким саме чином дізнався про можливість увійти в компанії з орбіти Микитася, пославшись на «інсайдерську інформацію», але при цьому зазначив, що є самостійним і займається виключно власним бізнесом. Але його фірма зареєстрована у будівлі, де багато нерухомості належить Татарову, він володіє активами Микитася про які, ймовірно знало лише його найближче оточення – зокрема, колишні топ-менеджери «Укрбуду» і головний юрист компанії Татаров.

Зазначимо, що у 2019-му Татаров захищав у судах топ-менеджерів «Укрбуду», яких теж затримували у зв’язку зі справою квартир Нацгвардії. Суд відпустив їх під застави, а у 2020 році Татаров отримав від НАБУ підозру у справі пов’язаній із кримінальним провадженням щодо квартир Нацгвардії.
 

comments powered by HyperComments