Патрушев каже, що Київ мовним законом «розділяє Україну і Росію»

Вівторок, 26 січня 2021, 10:50
За словами секретаря Ради безпеки Росії Миколи Патрушева, прийняття Києвом закону про державну мову є продовженням русофобських дій місцевих політиків, керованих зі США.
Патрушев каже, що Київ мовним законом «розділяє Україну і Росію»

У Росії ніяк не можуть сприйняти імплементацію Україною мовного закону, прийнятого іще у 2019 році. Секретар російського радбезу Микола Патрушев із цього приводу дав коментар російському виданню «Аргументи і Факти».

«Те, що відбувається в Україні – це продовження русофобських дій недалекоглядних політиків, які прийшли до влади після держперевороту 2014 року і керованих зі США. Послідовно відпрацьовуючи сценарій Вашингтона з розділення єдиного народу Росії і України, вони вже перетворили колись процвітаючі землі на відсталий сировинний придаток Заходу, а тепер руйнують культурно-цивілізаційні основи держави», – заявив Патрушев. Далі він фактично повторив заяву Держдуми РФ про те, що «Київ на догоду Вашингтону свідомо ігнорує навіть свою Конституцію», яка гарантує вільний розвиток, використання і захист інших мов.

За словами Патрушева, влада України, приймаючи закон про свою державну мову, нібито протиставляє себе «основному населенню» України, а також «провокує додаткову напругу в суспільстві, сприяє розвитку сепаратизму». Він зазначив, що мовний закон, прийнятий Верховною Радою це «19-ий етап мовної дискримінації в Україні». Патрушев також каже, що
«культивована владою України русофобія» вже призвела до «серйозної деградації двосторонніх торгово-економічних відносин», але «український бізнес намагається зберегти налагоджені десятиліттями... зв'язки..., щоб не допустити повного розвалу економіки у своїй країні».

Заяви Патрушева, як і попередні заяви Держдуми Росії говорять тільки про одне – Росія, як держава і її керівництво досі не можуть визнати Україну незалежною державою із власною державною мовою.

Зазначимо, що 16 липня 2019 року в Україні набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а з  16 січня 2021 року вступила в дію норма, яка зобов'язує усіх постачальників послуг в Україні комунікувати з клієнтами виключно державною мовою, якщо не надійшло окреме прохання споживача про інше.

comments powered by HyperComments