«Свободівець» Артем Семеніхін знову очолить Конотоп

Понеділок, 25 січня 2021, 11:00
На виборах 25 жовтня 2020 року Семеніхін програв Олександру Луговому, але той помер від COVID-19
«Свободівець» Артем Семеніхін знову очолить Конотоп

Місто Конотоп у Сумській області знову очолить представник партії «ВО «Свобода», який переміг на виборах міського голови. Про це повідомили у громадському русі «Чесно». Не забарився повідомити про свою перемогу і сам Артем Семеніхін.

Повідомляється, що у Конотопі станом на 7:40 25 січня усі дільниці, окрім однієї, яка уточнює протоколи, вже здали свої документи до територіальної вибочої комісії. За підрахунками ТВК перемагає Семеніхін.

«Перемога! Дякую мій Конотопе! P.S. Без моєї команди і побратимів це було б не реально», – повідомив сам Артем Семеніхін.

Явка виборців у Конотопі у день голосування була невисокою і склала 30,8 % (18 516 виборців, внесених у списки).

Зазначимо, що у «ВО «Свобода», яка немає власної фракції у Верховній Раді, після обрання Семеніхіна міським головою Конотопа буде уже 19 мерів і це 9 результат серед партій за кількістю обраних міських голів.

Зазначимо, шо вперше Артема Семеніхіна обрали міським головою Конотопа у 2015 році на чергових місцевих виборах. Про те він не зміг сформувати «своєї» більшості у Конотопській міськраді, отож його усували із просади двома третинами голосів, але він поновлювався на посаді через суд. Семеніхін став відомий в Україні своїми неоднозначними рішеннями в сфері міського транспорту. Власне через його транспортну політику в місті кілька місяців не працював трамвай – підприємство опинилося на межі банкрутсьтва.

Зараз у «ВО «Свобода» в Конотопській міськраді 11 голосів із 38. На виборах 25 жовтня 2020 року Семенихін програв своєму опоненту Олександру Луговому (самовисуванець, набрав 37%). Однак той не встиг увійти в повноваження міського голови, оскільки помер від коронавірусу.

comments powered by HyperComments