Полковника СБУ Андрія Расюка затримали за нібито підготовку вбивства генерала Андрія Наумова

Субота, 23 січня 2021, 09:46
Керівника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова вважають «правою рукою» очільника спецслужби Івана Баканова.
Полковника СБУ Андрія Расюка затримали за нібито підготовку вбивства генерала Андрія Наумова

У п’ятницю 22 січня 2020 року було затримано полковника спецпідрозділу СБУ «Альфа» Андрія Расюка. Його звинувачують у нібито підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ генерала Андрія Наумова. Замовником цього вбивства нібито був колишній заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний. Про це пише «Українська правда» посилаючись на допис журналіста Юрія Бутусова у соцмережі «Facebook».

Бутусов, посилаючись на свої джерела, стверджує, що у п’ятницю Андрій Расюк нібито він збирався передати гроші за вбивство «правої руки» і друга голови СБУ Івана Баканова – начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, колишнього прокурора і чиновника, якому президент Володимир Зеленський через рік служби в СБУ присвоїв звання бригадного генерала.

За версією Служби безпеки України, замовником вбивства Наумова нібито виступав Дмитро Нескоромний, полковник СБУ, який з 1 липня по 8 листопада 2019 року був заступником голови СБУ, а з 8 листопада по 13 березня 2020-го був першим заступником голови СБУ-начальником Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ. Зараз він перебуває у складі СБУ без посади. Джерела журналіста в Держприкордонслужбі повідомили, що Нескоромного розшукують, йому заборонено виїзд з України.

За словами Бутусова, передумови для таких "бригадних" розборок виникли вже давно.

«Кожен підприємець, який займається експортом-імпортом товарів народного споживання, знає, що економічні підрозділи СБУ у великому масштабі здійснюють рекет і вимагання, по суті «фришують» тіньовий бізнес.,

На початку 2020-го року головним «рішалою» був Нескоромний. Але за останній рік усі сфери тіньового бізнесу СБУ підім'яв під себе «права рука» і найближчий друг голови СБУ Івана Баканова Андрій Наумов»,А – стверджую Юрій Бутусов.

Зазначимо, що на даний час Служба безпеки України підтвердила інформацію про затримання свого діючого працівника і попередження вбивства співробітника спецслужби.

Використано фотоматеріали «Цензор.нет».

comments powered by HyperComments