У Трьохсторонній контактній групі вважають, що Медведчук і Росія використовують заручників у своїх інтересах

Четвер, 21 січня 2021, 08:38
Наразі навіть невідомо, хто ці особи, яких планують завезти в Україну через Білорусь
У Трьохсторонній контактній групі вважають, що Медведчук і Росія використовують заручників у своїх інтересах

У Тристоронній контактній групі заявляють, що Росія та український нардеп, кум президента Російської Федерації Володимира Путіна Віктор Медведук спільно намагаються використати полонених у своїх інтересах. Про це пише «Українська правда» із посиланням на допис у Telegram-каналі ТКГ.

«З цією метою вони планують завезти до України через Білорусь з Росії декількох осіб, які утримувалися на тимчасово окупованій території України. Хто ці особи, чи були вони верифіковані у списках на звільнення, які обговорювалися в рамках Тристоронньої контактної групи, в якому стані ці особи – поки невідомо.

Така активність РФ, її намагання використати Медведчука, є демонстративним кроком, який підважує процедури та практики, які реалізовуються в рамках діяльності Тристоронньої контактної групи.

Згідно із державними процедурами, цих осіб після перетину кордону України доведеться помістити в обсервацію та провести через повну перевірку спеціальних служб – фактично, Кремль та Медведчук підставляють цих людей під додаткове навантаження, намагаючись вивезти їх в обхід офіційної процедури звільнення через майданчик ТКГ.

Глибоко аморальна спроба використати долі людей, які утримувалися на окупованій території з політичною та іміджевою метою ще раз демонструє усім, що Медведчук є неадекватною званню українського громадянина особою, а Росія – не здатною дотримуватись на цьому етапі елементарних процедур і практик, за які сама взяла на себе відповідальність», – йдеться у заяві Трьохсторонньої контактної групи.

У ТКГ запевняють, що керівництво України і наші спецслужби нададуть відповідно оцінку цьому «звільненню». Вони також чекають реакції міжнародних партнерів.

Зазначимо, що учора, 20 січня 2021 року, український омбудсмен Дєнісова провідомила, що бойовики ОРДЛО передадуть «через посередника» дев’ятьох незаконно утримуваних осіб. Цим «посередником» виявився нардеп Віктор Медведчук.

Повідомляється, що українські спецслужби займуться перевіркою осіб, яких підконтрольні Росії бойовики «повертають» Україні за посередництва лідера «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука, який, як відомо, є кумом президента Росії Владіміра Путіна.

comments powered by HyperComments