Україна таки купуватиме індійську вакцину проти COVID-19 від «Serum Institute»

Середа, 20 січня 2021, 16:01
Про плани закупівлі індійської вакцини від «Serum Institute» заявив заступник очільника МОЗу Ігор Іващенко
Україна таки купуватиме індійську вакцину проти COVID-19 від «Serum Institute»

Україна таки придбає індійську вакцину проти коронавірусної хвороби від виробника «Serum Institute», Про це із посиланням на виступ заступника Міністра охорони здоров’я України Ігоря Іващенка на засіданні комітету Верховної Ради із питань здоров’я нації пише «Інтерфакс Україна».

«На умовах певної конфіденційності скажу, що паралельно проводяться переговори з індійським виробником – компанією «Serum Institute», який може виробляти американську вакцину «Нововакс» і має можливість виробляти вакцину компанії «АстраЗенека» на даний момент», – заявив Іващенко, але не уточнив, чи мова йде про закупівлю вакцини, розробленої безпосередньо «Serum Institute», чи про вакцину інших компаній, вироблених на потужностях індійської компанії.

Зазначимо, що наразі Україна придбала китайську вакцину від коронавірусу «CoronaVac» у найбільшого виробника «Sinovac Biotech». У МОЗ запевняють, що уже в найближчі місяці в Україну має зайти біля 10 мільйонів доз вакцин від COVID-19, в тому числі 1,9 мільйонів доз від «Sinovac Biotech», а іще 8 мільйонів доз має надійти від глобальної ініціативи COVAX. Повідомлялося, що за кращим сценарієм COVAX виділить для України не 8, а 16 мільйонів доз, але гарантій цього поки що немає.

Зазначимо, що індійську вакцину проти коронавірусної хвороби від «Serum Institute» планувало закупити ДП «Медичні закупівлі України».

comments powered by HyperComments