Проросійські бойовики планують повторний «референдум» в ОРДЛО

Середа, 20 січня 2021, 13:30
Про можливість проведення незаконного плебісциту заявив один із ватажків терористичної ДНР Денис Пушилін
Проросійські бойовики планують повторний «референдум» в ОРДЛО

Ватажки проросійських бойовиків, які контролюють частину території української Донецької області заявляють, що готові іще раз провести т.зв. «референдум» щодо майбутнього статусу Донбасу. Про це заявив у інтерв’ю російській інформагенції «РИА-Новости» один із ватажків терористичної Донецької народної республіки Денис Пушилін.

«Ми готові знову показати наше прагнення до тих ідеалів і цінностей, заради захисту яких народ виходив на вулиці в 2014 році», – заявив Пушилін.

Зазначимо, що перший т.зв. «референдум» щодо статусу Донбасу був проведений у травні 2014 року озброєними проросійськими бойовиками. На «голосування» було винесено одне питання: «Чи підтримуєте ви акт про державну незалежність Донецької народної республіки?» Т.зв. «виборчі дільниці» тоді охороняли озброєні чоловіки.

Наразі жодна держава світу, включно із Російською Федерацією не визнала т.зв. «Донецьку народну республіку».

У 2018 році президент Росії Владімір Путін сказав російським дипломатам, що зробив пропозицію президенту США Дональду Трампу провести «референдум» для того, щоб вирішити конфлікт на Сході України. Наразі вирішенням конфлікту на Донбасі займаються у Тристоронній контактній групі (Україна, Росія, ОБСЄ) і у Норманському форматі (Україна, Росія, Франція, Німеччина).

comments powered by HyperComments