В Україні триває вісім клінічних випробовувань препаратів проти COVID-19

Вівторок, 19 січня 2021, 20:02
Тривають клінічні випробовування двох українських препаратів і шість міжнародних багато центрових

В Україні станом на 19 січня 2021 року триває вісім клінічних випробовувань препаратів для лікування коронавірусної хвороби COVID-19, в тому числі два клінічних випробовування вітчизняних препаратів і шість міжнародних багато центрових випробувань. Про це повідомило інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» із посиланням на відповідь на власний запит від Державного експертного центрую

У Державному експертному центрі (ДЕЦ) повідомили, що за період із 20 березня по 31 грудня 2020 року відповідно до наказів Міністерства охорони здоров’я в Україні були затверджені протоколи 16 клінічних випробовувань препаратів для лікування COVID-19, серед них 6 вітчизняних і 10 міжнародних. За цей же період в ДЕЦ було подано 26 заявок на проведення клінічних випробовувань препаратів для лікування COVID-19. У ДЕЦ відмовили у проведенні п’яти клінічних випробовувань, зокрема двох вітчизняних і трьох міжнародних. Із 1 по 15 січня 2021 року МОЗ на підставі висновків ДЕЦ відмовив у проведенні в Україні двох міжнародних багатоцентрових клінічних випробувань.

«Рішення про відмову були прийняті на підставі висновків ДЕЦ, оскільки відповіді на зауваження експертом були надані не в повному обсязі», – зазначили в ДЕЦ.

Наразі в Україні завершено чотири клінічних випробовування препаратів для лікування COVID-19, зокрема три протоколи вітчизняних виробників, а також один протокол міжнародного багатоцентрового клінічного випробування, яке було достроково припинено в Україні та світі.

Всього станом на 19 січня в Україні проводяться 514 різних клінічних випробувань, зокрема, 17 протоколів вітчизняних виробників і 497 протоколів міжнародних багатоцентрових клінічних випробувань.

comments powered by HyperComments