«Ігри престолів»: Кличко сунеться в президенти за $100 мільйонів

Вівторок, 19 січня 2021, 18:22
Мер Києва Віталій Кличко почав збирати навколо себе «грошові мішки» - інвесторів, котрі здатні профінансувати його президентські вибори.
«Ігри престолів»: Кличко сунеться в президенти за $100 мільйонів

Кличко вважає, що у нього зараз гарне «вікно можливості», а час Зеленського закінчується: скоро його «зламають», бо тиск йде з усіх боків, повідомляє телеграм-канал «Легітимний», посилаючись на джерела в Офісі Президента. І попри попередню головну домовленість з командою президента («Кличку - столиця, Зеленському - вся країна»), мер Києва почав активну підготовку до виборів, зустрічаючись з українськими олігархами і пропонуючи їм вкластися в його президентську і парламентську кампанії, повідомляє Telegram-канал «Печерские холмы».

Зокрема, на похоронах мера Харкова Геннадія Кернеса Кличко зустрічався з Вадимом Новинським і представниками олігарха Ахметова з приводу інвестицій. Кличко вже проводив переговори з Дмитром Фірташем, Рінатом Ахметовим і Сергієм Льовочкіним. Зараз, відпочиваючи на гірськолижному курорті в Альпах, злітав до Фірташа.

Також є інформація, що Вадим Столар, київський олігарх і близький друг Віталія Кличка, почав готувати свою мережу регіональних телеканалів до прийдешніх виборів.

За даними джерел «Легітимного», загальний кейс за оптовою ціною оцінюється приблизно в $100 мільйонів: $30 мільйонів - президентський кейс і $70 мільйонів - партійний, під УДАР.

В Офісі Президента розглядають питання організації всеукраїнської інформаційної кампанії проти київського мера. Ідея полягає в тому, щоби не дати Кличку перерости образ регіонального політика і «увірватися до великої гри».

 

comments powered by HyperComments