Україна засудила затримання Олексія Навального

Понеділок, 18 січня 2021, 16:21
У зовнішньополітичному відомстві України вважають затримання російського опозиціонера в аеропорту Москви «наступом на права людині і придушенням свободи слова»
Україна засудила затримання Олексія Навального

Міністерство закордонних справ України розцінює затримання в РФ російського опозиціонера Олексія Навального як наступ на права людини та придушення свободи слова. Таку заяву поширила прес-служба українського МЗС.

«Розцінюємо ситуацію навколо Навального як продовження Кремлем ганебної практики наступу на права людини та придушення свободи слова»,а повідомили у МЗС України і додали, що затримання та політично мотивоване переслідування політичних і громадських діячів, представників нацменшин, журналістів, яке практикується Кремлем, суперечить міжнародним зобов’язанням Росії.

Україна вимагає від російських властей негайно звільнити всіх політичних в’язнів, зокрема громадян України.

У відомстві також закликали міжнародну спільноту вжити більш рішучих дій для засудження репресій РФ.

Зазначимо, що у Хімках під Москвою сьогодні, 18 січня 2021 року, прямо в будівлі Управління внутрішніх справ почався суд над Навальним, якого було затримано у неділю 17 січня ввечері під час паспортного контролю в аеропорту «Шереметьево» у Москві, куди він прилетів із Берліну, де перебував на лікуванні.

Влада Росії заявляє, що Навального затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засуджений за злочин.

В Європейському Союзі засудили владу Росії за затримання опозиціонера і його соратників. У країнах Балтії вважають, що проти Росії слід запровадити санкції до тих пір, поки Олексія Навального не звільнять.

comments powered by HyperComments