У 10 територіальних громадах Донеччини і Луганщини не вдасться провести вибори у березні

Субота, 16 січня 2021, 15:16
Причина – неможливість гарантування цілковитої безпеки через збройну агресію зі сторони Російської Федерації
У 10 територіальних громадах Донеччини і Луганщини не вдасться провести вибори у березні

Через збройну агресію Росії неможливо гарантувати цілковиту безпеку громадян під час організації підготовки і проведення місцевих виборів 28 березня 2021 року на виборчих дільницях у десяти територіальних громадах Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на Донецьку ОДА, на сайті якої розміщено відповідний протокол робочої наради, який підписав голова Донецької ОДА Павло Кириленко. У нараді взяли участь голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, т.в.о. командувача об'єднаних сил Віктор Ганущак, керівництво Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях та головних управлінь Нацполіції двох областей.

У протоколі зазначено, що стовідсоткову безпеку громадян неможливо гарантувати у:

- Світлодарській Торецькій міських територіальних громадах Бахмутського району Донецької області;

- Волноваській, Вугледарській міських, Мирненській, Ольгинській селищних територіальних громадах Волноваського району Донецької області;

- Сартанській селищній територіальній громаді Маріупольського району Донецької області;

- Авдіївській, Мар’їнській міських, Очеретинській селищній територіальних громадах Покровського району Донецької області;

- Гірській, Лисичанській, Попаснянській, Сєвєродонецькій міських територіальних громадах Сєвєродонецького району Луганської області;

- Щастинській міській, Станично-Луганській, Широківській селищних, Нижньотеплівській сільській територіальних громадах Щастинського району Луганської області.

Зазначимо, що 5 січня, Центральна виборча комісія (ЦВК) звернулася до Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій щодо надання висновків про можливість організації підготовки та проведення перших місцевих виборів 28 березня 2021 року в окремих територіальних громадах цих областей.

До переліку таких громад входять десять сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та вісім – Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області.

У ЦВК нагадали, що 8 серпня 2020 року на підставі відповідних висновків Донецької та Луганської ОДА встановили неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів, визначивши їх переліки. Унаслідок цього перші місцеві вибори 25 жовтня 2020 року у зазначених територіальних громадах не були проведені, а виборчі права громадян не реалізовані.

ЦВК пояснила, що у разі можливості організації підготовки та проведення відповідно до Виборчого кодексу України місцевих виборів на окремих територіях зазначених областей в останню неділю березня 2021 року Комісія має ухвалити рішення про призначення перших місцевих виборів 28 березня не пізніше ніж 17 січня 2021 року.

comments powered by HyperComments