«Слуги народу» в 2021 році отримають майже 350 мільйонів державного фінансування

П'ятниця, 15 січня 2021, 15:03
Загалом на державне фінансування парламентських політичних партій передбачено 697 мільйонів гривень
«Слуги народу» в 2021 році отримають майже 350 мільйонів державного фінансування

Пропрезидентська партія «Слуга народу» в 2021 році отримає державне фінансування в розмірі 345,8 мільйонів гривень. При цьому загальний обсяг державного фінансування парламентських партій складе 697 мільйонів гривень. Про це посилаючись на власний аналіз державного бюджету України на 2021 рік повідомили у русі «Чесно»,

Державне фінансування партія «Слуга народу» отримає чотирма рівними частинами щоквартально.

«Опозиційний блок – За життя» отримає 104,6 мільйонів гривень державного фінансування, політична партія екс-президента України Петра Порошенка «Європейська Солідарність» – 97 мільйонів гривень. Політична партія «Голос», яку привів до парламенту Святослав Вакарчук, а потім покинув її, отримає 81,5 мільйонів гривень. Найменше – 65,5 мільйонів гривень отримає політисила екс-прем’єрки Юлії Тимошенко.

Диспропорція в обсягах державного фінансування парламентських партій, пов’язана із результатами парламентських виборів, від яких і залежить, яку частку фінансування, яку партія отримуватиме впродовж каденції. Партія «Слуга народу» на парламентських виборах отримала понад 43% голосів.

Право на фінансування мають лише партії, які подолали п’ятивідсотковий бар’єр, тобто пройшли до Верховної Ради.

Обсяг державного фінансування політичних партій у кожному році різний і залежить від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні, та від мінімальної заробітної плати, встановленої в Україні.

Інфографіка  - рух «Чесно».

comments powered by HyperComments