Проти «кнопкодава» Іванчука відкрили кримінальну справу

П'ятниця, 15 січня 2021, 09:44
Офіс генерального прокурора відкрив кримінальну справу проти депутата із групи «Довіра» із другої спроби
Проти «кнопкодава» Іванчука відкрили кримінальну справу

В Офісі генерального прокурора України Ірини Венедиктової із другої спроби відкрили  кримінальне провадження проти нардепа із групи «Довіра» Андрія Іванчука. Його, нагадаємо, звинувачували у «кнопкодавстві». Про це пише «Українська правда» посилаючись на інформацію громадського руху «Чесно».

В громадському русі «Чесно» кажуть, що отримали листа із офісу генпрокурора про те, що перший заступник генпрокурора Роман Говда вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про ймовірне вчинення Іванчуком правопорушення за ст. 364-2 ККУ «Здійснення народним депутатом на пленарному засіданні Верховної Ради голосування замість іншого народного депутата». Досудове розслідування в цьому провадженні здійснюватиме Державне бюро розслідувань.

Зазначимо, що Андрія Іванчука обрали про мажоритарному округу в Івано-Франківській області, а 5 листопада минулого року його спіймали на «кнопкодавстві». Після цього рух «Чесно» звернувся до Офісу генпрокурора із заявою, але генпрокурорка відмовила у відкритті кримінального провадження мотивуючи це тим, що підстав для його відкриття немає, бо не було дотримано вимог регламенту ВРУ «щодо порядку направлення заяви».

Рух «Чесно» подав скаргу на це рішення Венедиктової до суду, а також спрямував до Офісу генпрокурора повторну заяву про конпкодавство Іванчука. Говда, котрий на той момент виконував обов'язки генпрокурора, 4 січня 2021 року вніс відповідні відомості до ЄРДР.

За «кнопкодавство» в разі визнання Іванчука винним йому загрожує штраф в розмірі від 51 до 85 тисяч гривень.

Зазначимо, що у листопаді в Державному бюро розслідування розповіли, що справу щодо кнопкодавства позафракційного нардепа Владіслава Поляка, яку відкрили у лютому 2020 року, досі розслідують.

comments powered by HyperComments