«Слуги народу» іще не обговорювали на фракції американські санкції проти скандального Дубінського

Четвер, 14 січня 2021, 08:32
Заступник очільника фракції Корнієнко каже, що частина депутатів зараз у зв’язку із локдауном перебуває в округах
«Слуги народу» іще не обговорювали на фракції американські санкції проти скандального Дубінського

Наразі фракція «Слуг народу» у Верховній Раді України не може висловити свою позицію щодо американських санкцій проти свого колеги Олександра Дубінського. Про це учора заявив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Через локдаун, через те, що частина депутатів перебувають в округах, деякі у відпустці, поки що системного обговорення (цього питання членами фракції – ред.) не було... У нас поки що немає жодного рішення щодо цієї ситуації», – сказав Корнієнко на брифінгу у середу в Києві та додав, що він сам і фракція наразі «вивчають юридичну складову та практику дій у таких ситуаціях, і чи може вона бути взагалі».

Нагадаємо, що у понеділок 11 січня 2021 року уряд США включив до санаційного списку 11 осіб і організацій (ЗМІ) із України. В цей список зокрема потрапив нардеп «Слуга народу» Олександр Дубінський. Санкції впроваджено через те, що у  Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборний процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції іще у вересні 2020 року «за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року». Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає «російським агентом».

Олександр Дубінський заперечує свій будь-який зв’язок із колегою по Верховній Раді Андрієм Деркачем.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що Президент України Володимир Зеленський не реагуватиме на американські санкції проти Дубінського.

Заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук раніше заявила, що у фракції мають намір вивчити ситуацію щодо внесення Дубінського до списку санкцій США.

comments powered by HyperComments