Єрмак прокоментував нові американські санкції проти українців не називаючи прізвищ

Середа, 13 січня 2021, 18:31
За словами керівника Офісу Президента України, незалежно від партійної приналежності «ця влада зробить все, що в її силах, щоб притягнути до відповідальності відповідальних за втручання у вибори в США»
Єрмак прокоментував нові американські санкції проти українців не називаючи прізвищ

Сьогодні, 13 січня 2021 року увечері очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак відреагував на запровадження санкцій США проти низки громадян України і чотирьох організацій. Нагадаємо, що серед осіб, які потрапили під санкції США, опинився скандальний нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський. Про це повідомляє «Радіо «Свобода».

«Для ясності – незалежно від партійної приналежності, ця влада зробить все, що в її силах, щоб притягнути відповідальних за втручання у вибори в США», – написав Єрмак у «Твітері».

Це перша реакція осіб із найближчого оточення Президента України Володимира Зеленського на запровадження санкцій проти осіб та організацій, яких влада США вважає частиною пов’язаної з Росією мережі закордонного впливу. На момент публікації Єрмака від часу оголошення про санкції минуло майже дві доби. До цього антикризовий радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що президент України Володимир Зеленський та Офіс президента не реагуватимуть на запровадження американських санкцій проти члена пропрезидентської партії та народного депутата від неї Олександра Дубінського. Він пояснив це тим, що реакція – нібито прерогатива керівництва фракції.

Зазначимо, що під американські санкції потрапили народний депутат України зі «Слуги народу» Олександр Дубінський, колишній народний депутат Олександр Онищенко, колишній прокурор Костянтин Кулик, помічники Деркача Антон Симоненко та Дмитро Ковальчук, колишній працівник посольства США в Україні Андрій Теліженко та політолог Петро Журавель. Крім того, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти компаній «Ера-Медіа», «Інформаційного агентства Онлі Н’юз», «Скептик» та сайту «Nabuleaks».

Дубінський назвав санкції США «тимчасовими незручностями» за «право мати незалежну позицію, пов’язану із захистом інтересів українського народу». Він звинуватив у запровадженні таких обмежень саме «Центр протидії корупції».

comments powered by HyperComments