«Подарунок» підприємцям на Старий Новий Рік: їх штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів

Середа, 13 січня 2021, 13:24
Розмір штрафу для підприємців за відсутність у клієнтів масок становитиме 3400 – 5100 гривень
«Подарунок» підприємцям на Старий Новий Рік: їх штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів

В Україні із четверга  14 січня підприємців, власників бізнесу почнуть штрафувати за відсутність масок у відвідувачів у приміщеннях та транспорті – від завтра набирає чинності відповідний закон, який сьогодні опублікований у парламентській газеті «Голос України».

«Підприємство, установа, організація, громадянин – суб’єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – йдеться у законі. Таким чином, підприємцям загрожують штрафи від 3400 - 5100 гривень.

Штрафувати будуть в разі:

- пропуску, допуску особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно;

- невжиття заходів щодо перебування людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту,

обслуговування клієнтів без таких засобів захисту в період карантину.

Закон №3890 «Про внесення змін до Закону України» Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення «щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» Верховна Рада схвалила 17 грудня 2020 року. Документ підтримав 241 народний депутат.

comments powered by HyperComments