Кримінальну справу щодо можливої державної зради Кучми і Єрмака закрили

Середа, 13 січня 2021, 11:43
Про таке рішення Служби безпеки України повідомив на своїй сторінці в соцмережі нарде від «Європейської Солідарності» Володимир В’ятрович
Кримінальну справу щодо можливої державної зради Кучми і Єрмака закрили

Народний депутат Володимир В’ятрович, який у свій час через суд добився відкриття кримінальної справи щодо можливої державної зради, вчиненою Леонідом Кучмою і Андрієм Єрмаком, на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» повідомив про те, що Служба безпеки України закрила цю справу.

Нагадаємо, що кримінальна справа стосувалася ознак щодо можливої державної зради, яку вбачали у погодженні так званої Консультативної ради за участі бойовиків «ДНР» та «ЛНР». До цього погодження були причетні екс-голова української делегації у Трьохсторонній контактній групі, другий Президент України Леонід Кучма та також керівник Офісу Президента України Анрій Єрмак.

Володимир В’ятрович опублікував відповідь, яку отримав від СБУ, в якій йдеться про те, що попередня згода на створення такої Консультативної ради «не може трактуватися як сприяння іноземній державі в проведенні підривної діяльності проти України».

Нагадаємо, що до Консультативної ради мали входити представники України на бойовиків терористичних «ЛНР» та «ДНР». В цьому форматі Росія, Німеччина, Франція та ОБСЄ мали бути спостерігачами. Ця подія отримала великий резонанс, бо такий формат перемовин фактично означав би початок прямих переговорів Києва з бойовиками, від чого Україна раніше категорично відмовлялася, і чого натомість постійно домагається Москва.

Після цього українська влада поспішила запевнити, що це була попередня версія документу і про жодну зраду не йдеться. У підсумку Україна не підписала офіційно цей документ, і Консультативна рада так і не народилась. Натомість українська делегація запросила на переговори у Мінськ переселенців з Донбасу.
 

comments powered by HyperComments