Українска компанія «Лекхім» купить 5 мільйонів доз китайської вакцини проти COVID-19

Вівторок, 12 січня 2021, 14:05
Угода передбачає постачання цих доз вакцини протягом І півріччя 2021 року.
Українска компанія «Лекхім» купить 5 мільйонів доз китайської вакцини проти COVID-19

Група фармацевтичних компаній «Лекхім» уклала угоду щодо постачання у І півріччі 2021 року 5 млн доз вакцини проти COVID-19. Угоду підписали з китайським виробником вакцин «Sinovac Biotech». Про це повідомила «Українська правда. Життя».

Поставка вакцини, яка має назву «CoronaVac», в Україну запланована на березень-травень 2021 року. Зазначимо, що «Лекхім» навіть планує розпочати виробництво вакцини китайської компанії «Sinovac Biotech» від COVID-19 в 2022 році.

12 січня спеціалісти Anvisa – Національного агентства по нагляду за здоров'ям в Бразилії, які перевіряли вакцину на ефективність, оголосили, що загальний рівень ефективності «CoronaVac» нижче 60%, але вище 50%. Бразилія є однією зі сторін, яка виробляла цю вакцину в партнерстві з «Sinovac Biotech».

Загалом Україна має намір отримати вакцини двома шляхами.

Перший – в рамках ініціативи COVAX в кількості 8 млн. доз. Очікуються поставки вакцини, за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, на наприкінці першого – початку другого кварталу 2021 року.

Другий – закупівля безпосередньо у виробників. 30 грудня з «Sinovac Biotech» також підписало договір на поставку 1 млн 913 доз цієї вакцини проти COVID-19 державне підприємство «Медичні закупівлі України».

Вакцина вводиться двічі, тобто цих майже 15 млн доз вистачить на щеплення 7,5 млн українців.

comments powered by HyperComments