Кулеба розповів, які питання Україна обговорюватиме із Росією в рамках «Кримської платформи»

Понеділок, 11 січня 2021, 17:22
Очільник українського МЗС вважає, що Росія всіляко буде «мінімізувати успіх «Кримської платформи»
Кулеба розповів, які питання Україна обговорюватиме із Росією в рамках «Кримської платформи»

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба дав інтерв’ю одному із українських інтернет-ЗМІ, у якому розповів про «Кримську платформу» і про те, які питання в її рамках Україна обговорюватиме із Росією. Про це пише «Крим. Реалії».

За словами Кулеби, Росія буде всіляко «мінімізувати успіх «Кримської платформи».

«Нахай (представники Росії – ред..) приїздять. Нам не потрібний переговорний процес по поверненню Криму. У повістці дня переговорів буде тільки одне питання – модальність виходу Росії із Автиономної Республіки Крим і Севастополя і відновлення суверенітету і юрисдикції України над цією територією. Ніяких інших питань ми із ними обговорювати не будемо. Запрошую!», – сказав Дмитро Кулеба.

Очільник МЗС України уточнив, що «судячи із опитувань, реакції медіа, експертів зовнішньої політики із цією ініціативою (Кримською платформою – ред.) ми потрапили просто в яблучко».

Дмитро Кулеба також зазначив, що вважаю безперспективними спроби Росії, в тому числі депутатки держдуми, колишньої прокурори Криму Наталії Поклонської звертатися в ООН із приводу перекриття подачі дніпровської води у Крим.

comments powered by HyperComments