Заступнику Єрмака Татарову так не змогли обрати запобіжний захід

Понеділок, 28 грудня 2020, 13:00
На засідання Вищого антикорупційного суду України не прийшли прокурори

Вищий антикорупційний суд сьогодні, 28 грудня 2020 року, не зміг провести засідання щодо обрання запобіжного заходу заступнику голови офісу президента Олегу Татарову, оскільки на засідання не з’явилися прокурори. Про це пише «Українська правда»

Під час судового засідання, головуючий суддя переніс засідання на 10 годину 30 грудня, оскільки до суду не прийшли прокурори. Татаров із двома захисниками погодилися на цю дату.

Зазначимо, що 24 грудня 2020 року рішенням  Офісу генпрокурора справу Татарова передано від НАБУ до СБУ, що в НАБУ назвали «безпрецедентним в історії України втручання в розслідування бюро». Про розслідування НАБУ справи, у якій фігурує заступник керівника Офісу президента Олег Татаров стало відомо 1 грудня 2020 року, а 14 грудня Печерський суд ухвалив передати справу,в якій фігурує Татаров, від НАБУ до Держбюро розслідувань. У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону.

18 грудня в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозруТатарову. Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.

Представники САП та НАБУ прийшли в ОПУі залишили підозру для Татарова. В Офісі президента заявили, що не пустили представників НАБУ вручити підозру Татарову, оскільки прохання правоохоронців нібито було незаконним.

21 грудня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

comments powered by HyperComments