Не дивлячись на зменшення випадків COVID-19 в Україні, січневий локдаун не скасують

Понеділок, 28 грудня 2020, 10:03
Міністра охорони здоров’я Максим Степанов пояснив, чому не планується скасовувати посилення карантиннихз заходів у січні
Не дивлячись на зменшення випадків COVID-19 в Україні, січневий локдаун не скасують

Міністерство охорони здоров’я не буде скасовувати або переносити терміни жорсткого карантину, запланованого на 8 – 24 січня 2021 року. Про це сьогодні на брифінгу повідомив очільник МОЗ Максим Степанов.

«Те, що стосується проведення жорсткого карантину з 8 по 24 січня, МОЗ не збирається вносити зміни», – заявив Міністр охорони здоров’я України.

Необхідність впровадження локдауну Степанов пояснив тим, що окрім прогнозованого збільшення захворюваності на COVID-19 після новорічних свят, очікується також зростання випадків захворювання на грип, що є сезонним явищем. Отож, до сезонного спалаху грипу важливо підійти із максимальним зниженням навантаження на медичну систему.

За словами Степанова, за минулий тиждень в Україні було зафіксовано 59 381 випадок зараження COVID-19 на противагу 70 327 від попереднього тижня. Степанов вважає це результатом протиепідемічних заходів уряду. Міністр відзначив зменшення кількості ПЛР-тестів, він пояснив це збільшенням експрестестів на антигени.

comments powered by HyperComments