Пєсков картає Зеленського, що той не дзвонить Путіну

Неділя, 27 грудня 2020, 19:05
За словами речника президента Росії «врегулювання на сході України стає все складнішим із плином часу»
Пєсков картає Зеленського, що той не дзвонить Путіну

Речник президента Російської Федерації Дмитро Пєсков у інтерв’ю телепрограмі «Москва. Кремль. Путін», яка виходить на телеканалі «Росія-1», заявив, що врегулювання на сході України стає все складнішим із плином часу. Про це пише «Українська правда».

Окрім того, Дмитро Пєсков, заявив, що від української сторони до Москви не надходять пропозиції про контакти.

«Зараз ніхто особливо і не дзвонить», – заявив речник Путіна.

За словами Дмитра Пєскова – війна на Донбасі – це внутрішньоукраїнський конфлікт.

«Ні Росія, ні Франція, ні Німеччина не є учасниками або сторонами в цьому конфлікті. І Росія, і Німеччина, і Франція роблять усе можливе, щоб допомогти Україні врегулювати цей конфлікт»… але … «Чим далі заходить ситуація, тим складнішим стає це врегулювання», – твердить путінський речник і звинувачує Україну та її західних партнерів у пасивності.

«Пасивність Києва в реалізації прийнятих рішень видна неозброєним оком і в Парижі, і в Берліні. І в Парижі, і в Берліні не приховують свого розчарування по багатьох моментах цієї ситуації», – заявив Дмитро Пєсков.

«Процес виконання тих самих домовленостей, які були досягнуті в Парижі, і виконання мінського комплексу заходів не те, що забуксував, бо якісь поодинокі положення вдалося дійсно реалізувати, але в цілому, найголовніше – ніхто за них навіть не брався», – додав речник Путіна.

Зауважимо, що раніше у інтерв’ю журналу «Фокус» Президент України зазначив, що не дзвонить Путіну, оскільки немає предмету розмови.

«Якщо продовжиться затримка із зустріччю радників (у нормандському форматі – ред.), то я буду з ним спілкуватися обов'язково», – заявив Зеленський.

 

comments powered by HyperComments