Екс-президент Молдови Додон виїхав до Москви

Неділя, 27 грудня 2020, 14:01
Проросійський керманич сусідньої країни втік до Росії одразу після інавгурації Маї Санду
Екс-президент Молдови Додон виїхав до Москви

Екс-президент Молдови Ігор Додон, який був главою держави до 24 грудня 2020 року, одразу після інавгурації Маї Санду втік до Москви. Як повідомляє «Українська правда» про це повідомив сам Додон на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук», де він опублікував кілька повідомлень, а також фото із поїздки 25 – 26 грудня.

За словами Ігоря Додона, поїздка до Москви – це «робочий візит» разом із спікером парламенту Зінаїдою Гречану та віце-спікером парламенту, башканом Гагаузької автономії та мером Кишинева. Додон стверджує, що він зустрічався із заступником адміністрації президента Росії Дмитрієм Козаком для обговорення «стратегічного партнерства» між Молдовою та Росією і регіональної співпраці; також – із главою Держдуми Федеральних зборів РФ В'ячеславом Володіним.

Крім того Додон провів зустріч з лідером партії «Справедлива Росія». З ним говорили про «перспективи співпраці» з Партією соціалістів Додона та про можливість постачання до Молдови російської вакцини від коронавірусу.

Зазначимо, що 24 грудня 2020 року вступила у повноваження новий президент Молдови Мая Санду. Перед цим Ігор Додон та його політсила разом із союзниками у парламенті за останні тижні перед цим вдалися до низки кроків, що створюють проблеми для нової президентки та країни загалом. 

comments powered by HyperComments