Разумков каже, що Верховна Рада може повернутися до розгляду законопроекту про відповідальність за «кнопкодавство»

П'ятниця, 25 грудня 2020, 18:03
За голосування не тільки за себе нардепів можуть достроково позбавляти повноважень
Разумков каже, що Верховна Рада може повернутися до розгляду законопроекту про відповідальність за «кнопкодавство»

У Верховній Раді України можуть знову ініціювати законопроекти про зміни в Конституцію України, які передбачатимуть покарання нардепів за неперсональрне глосування – дострокове припинення повноважень «кнопкодавів». Про це спікер Верховної Ради Дмитро Разумков розповів в етері телеканалу «Рада» та парламентській газеті «Голос України».

На думку Разумкова, діючий закон, який передбачає кримінальну відповідальність за неперсональне голосування працює не у повному обсязі. За його словами, на початку каденції цієї Верховної Ради пропонувалося позбавлення мандата за «кнопкодавство».

«Я вважаю, що це абсолютно правильно. Але, на жаль, Конституційний Суд висловив позицію, що це не відповідає Конституції. Сподіваюся, ми будемо звертатися до Конституційного Суду з урахуванням тих позицій, які ним були зазначені, щоб це питання було розглянуто», – розповів Разумков.

«Можливо, ми зможемо встигнути до кінця цієї каденції ухвалити рішення: якщо народний депутат помічений у таких ганебних явищах - може, йому не варто бути народним депутатом», – додав спікер.

Разумков також зауважив, що у зв’язку із можливими випадками непересонального голосування на одному із нещодавніх засідань Верховної Ради представники фракцій разом із керівництвом парламенту домовилися підготувати законопроект про посилення відповідальності за «кнопкодавство». Крім того в сесійній залі планують встановити додаткові камери відео спостереження, а також відключати від системи ради місця, які не закріплені за жодним нардепом, але дають змогу голосувати.

В той же час Дмитро Разумков уточнив, що в поточному скликанні парламенту відбувалося небагато випадків неперсонального голосування.

comments powered by HyperComments