У лютому 2021 року Верховна Рада може ухвалити закон про референдум

П'ятниця, 25 грудня 2020, 13:41
Такі плани озвучив керівник парламентської фракції партії «Слуга Народу» Давид Арахамія
У лютому 2021 року Верховна Рада може ухвалити закон про референдум

Голова фракції «Слуг Народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія прогнозує, що у лютому 2021 року рада ухвалить закон про референдум – законопроект № 3613 про народовладдя через референдум потрібно проголосувати в другому читанні та в цілому.

«Законопроект про референдум ми хотіли проголосувати в грудні, але оскільки там 2000 поправок, то потрібно провести роботу з їх авторами, щоб вони їх або відкликали, або не дуже наполягали на їх розгляді, тобто не блокували прийняття закону. Тому що у разі готовності його можна було проголосувати в грудні. Думаю, що ми його приймемо в лютому», – сказав Арахамія агентству «Інтерфакс-Україна».

Після того, як законопроект № 3613 стане законом, Верховна Рада розгляне ініціативи про електронний референдум, про локальні референдуми, а також весь пакет законопроектів про народовладдя. За словами Арахамії, до кінця 2021 року потрібно напрацювати модель електронного голосування, принаймні на місцевому рівні.

«Хотілося б дістатися до кінця року до прообразу хоча б на місцевому рівні електронного голосування, щоб, можливо, за допомогою якогось різновиду застосунку за прикладом «Дія», все-таки, прийти до якоїсь цієї моделі. Оскільки це теж наша програмна обіцянка – перейти в діджиталізований процес», – пояснив глава фракції «Слуга Народу».

comments powered by HyperComments