Зеленський вважає, що «перезавантаження» Конституційного Суду потрібно почати із голови суду Тупицького

П'ятниця, 25 грудня 2020, 12:53
Глава держави вважає, що Олександр Тупицький не може займати посаду голови Конституційного суду України і повинен піти у відставку
Зеленський вважає, що «перезавантаження» Конституційного Суду потрібно почати із голови суду Тупицького

«Перезавантаження» Конституційного Суду України, на думку Володимира Зеленського, потрібно почати із голови КС Олександра Тупицького не може і далі займати свою посаду і повинен піти у відставку. Про це Зеленський заявив у інтерв’ю одному із українських ЗМІ, пише «Інтерфакс-Україна».

«Я вважаю, Тупицький не може бути головою КС. Перезавантаження суду має розпочатися саме з цього. Я навіть не погрожую. Конфлікт з державою, конфлікт з суспільством, конфлікт з ВР, конфлікт з президентом. Мені здається, цього досить, щоб людина пішла. Це нормальний чоловічий крок», – заявив Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста про можливе переформатування КС у 2021 році. Президент додав, що судді Конституційного Суду перевищили свої конституційні повноваження.

«Почали вони з НАБУ. Почали м’яко: своїм рішенням не зняли керівника, не закрили НАБУ, тільки поставили під сумнів, чи може президент призначати директора Бюро. Потім вони перейшли до НАЗК, після чого я зрозумів, що їх терміново треба зупинити», – наголосив Зеленський.

Зеленський зазначив, що його звернення до Верховної Ради у вигляді законопроекту з пропозицією звільнити весь склад КС, зупинило можливі наміри суддів КС скасувати ті чи інші закони.

«Я звернувся до Верховної Ради щодо напрацювання законодавчих змін, тому що який би не був закон, напрацьований Радою національної безпеки і оборони, але дотепер жодна людина в Україні і світі не знайшла аналог вирішення цієї проблеми. Ми сиділи з РНБО і швидко шукали рішення. Немає альтернативи....Зрозумійте, ми зупинили цей процес. На сьогодні жодну з реформ не скасовано. І я вважаю, що це найголовніше», – підсумував Зеленський.

comments powered by HyperComments