Партію Зеленського «Слуга народу» фінансували за рахунок будівництва Подільського мосту

Середа, 23 грудня 2020, 13:35
Таку сенсаційну заяву зробив екс-керівник корпорації «Укрбуд» та колишній нардеп Максим Микитась
Партію Зеленського «Слуга народу» фінансували за рахунок будівництва Подільського мосту

Екс-керівник «Укрбуду» та екс-нардеп Максим Микитась стверджує, що пропрезидентська партія «Слуга Народу» під час виборчої компанії 2019 року отримувала кошти, виділені на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту в Києві. Кошти йшли через компанія «Еко-Буд-Трейл» Дениса Комарницького. Про це пише LIGA, посилаючись на інтерв’ю Микитася виданню «Цензор.net».

«Фактично, всі гроші, все, що фінансувалося у «Слуг народу» від штабу Комарницького – це йшло із Подільського мосту. Ніяких доходів більше у Комарницького не було», – каже Микитась.

Зазначимо, що компанія «Еко-Буд-Трейд» із кінця 2019 року отримала 2,8 мільярди гривень на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту. Ситуацію із недобудованим мостом, за словами Микитася, контролює Комарницький і Сергій Кучер – бізнесмен, екс-голова Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ). За словами Микитася, обоє виводили кошти із компанії.

«Комарницького підзанесло. Це буде ще одна кримінальна справа. На нього (міст – ред.) постійно йшло фінансування, гроші виділялися на нього. Якщо подивимося гроші тільки за 2020 рік – Китай би за це три мости побудував», – заявив Микитась.

Зазначимо, що Подільсько-Воскресенський міст повинен сполучити Поділ і лівий берег (райони Воскресенка та Райдужний). На верхньому ярусі має бути 6 смуг для руху автотранспорт, а на нижньому – лінія метрополітену на Троєщину. Будувати міст почали у 1993 році, хоча капітальні роботи почалися лише у 2003. Вони часто зупинялися за браком фінансування.

У 2017 році переможцем тендеру на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту стала компанія «Еко-Буд-Трейд», яку очолює соратник екс-мера Києва Леоніда Черновецького Денис Комарницький. У травні цього року мер Києва Віталій Кличко заявив, що транспорт поїде Подільсько-Воскресенським мостом уже до кінця 2021 року.

20 серпня 2020 року Антимонопольний комітет України відкрив справу про змову між «Еко-Буд-Трейд» та ТзОВ «Форма» при будівництві Подільсько-Воскресенського мосту на суму біля 4 мільярдів гривень.

comments powered by HyperComments