Діяльністю Зеленського на посаді Президента задоволені менше третини українців

Середа, 23 грудня 2020, 13:10
Хоча діяльністю Зеленського задоволені лише 32% українців, йому довіряє 41% громадян – такі результати соціологічного опитування групи «Рейтинг»
Діяльністю Зеленського на посаді Президента задоволені менше третини українців

Майже дві третини українців (65%) не задоволені діяльністю Володимира Зеленського на посаді Президента України, в той час як задоволені лише 32%. Такі результати соціологічного опитування, яке було проведено 16 – 20 грудня соціологічною групою «Рейтинг».

Діяльністю Дмитра Разумкова на посаді Голови Верховної Ради України задоволені 30% респондентів, а не задоволені – 51%. Не змогло дати оцінку діяльності Разумкова 19%. Діяльністю Дениса Шмигаля на посаді Прем’єр-міністра України задоволені лише 16% українців, не задоволені – 65%. Не змогли оцінити – 18%. Роботою уряду і парламенту України не задоволені майже 80% респондентів. Лише біля 12% українців позитивно оцінює роботу цих владних інститутів.

Майже половина – 46% опитаних зазначили, що в новій владі їм більше подобається бажання змін, 17% – порядність, 13% – незалежність від олігархів. Оцінюючи ознаки, які їм не подобаються у владі, 40% назвали некомпетентність, 36% – залежність від олігархів, по 28% – корумпованість і хаотичність, 14% – неефективність. При цьому за останні півроку зменшилися оцінки неефективності, натомість зросли некомпетентності, корумпованості й хаотичності.

Не дивлячись на негативну оцінку діяльності Зеленського, більшість українців поки не підтримують ідею його відставки і призначення дострокових виборів – так думає 58% респондентів. В той же час 39% респондентів підтримує ідею дострокових президентських виборів. Що ж до Верховної Ради, то тут ситуація діаметрально протилежна – розпуск парламенту і повторні вибори підтримує 58% громадян, а не підтримує 39%. Щодо Уряду Дениса Шмигаля, то прагнуть його відставки 60% опитаних, а 35% - проти відставки цього уряду.

У рейтингу довіри наразі лідирує чинний Президент Володимир Зеленський, якому довіряє 41% респондентів, в той час як більше половини – 56% респондентів йому не довіряють. Меру Києва Віталію Кличку довіряє 30% респондентів, в той час як не довіряє – 58%. Екс-прем’єру Володимиру Гройсману довіряє 29%, не довіряє – 61% респондентів. У Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова відсоток довіри 27%, а недовіри – 30%. При цьому 27% не знають хто такий Дмитро Разумков. Екс-прем’єрці Юлії Тимошенко довіряє 25%, в той час як не довіряє 73%. У лідера «ОПЗЖ» Юрія Бойка 22% довіри і 55% недовіри, а 17% його взагалі не знають. Що ж до екс-президента Петра Порошенка, то у нього 23% довіри і 74% недовіри.

Під час дослідження методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) було опитано 2 тисячі респондентів віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

comments powered by HyperComments