В Україні кількість нардепів може зменшитися у півтора рази

Середа, 23 грудня 2020, 08:24
За словами голови фракції партії «Слуга народу» Олександра Корнієнка, відповідний законопроект уже готовий до розгляду у Верховній Раді
В Україні кількість нардепів може зменшитися у півтора рази

В Україні чисельність депутатів Верховної Ради може зменшитися до 300 – про це йдеться у законопроекті, який підготовлений відповідно до результатів опитування, ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським, яке відбулося одночасно із місцевими виборами 25 жовтня 2020 року. Одним із питань цього опитування було скорочення кількості депутатів українського парламенту. Про готовність законопроекту про зменшення кількості народних депутатів до 300 осіб до розгляду у Верховній Раді заявив голова фракції «Слуг народу» Олександр Корнієнко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Законопроект про 300 депутатів у ВР, він готовий до голосування. Тут питання просто в порядку денному і чи буде підтримка інших фракцій, якою буде мобілізація нашої фракції... Ми дивитимемося за мобілізацією, але я думаю, що точно під час п'ятої сесії, яка згідно з Конституцією, розпочнеться в перший вівторок лютого. За цей час питання про 300 депутатів поставимо і логічно його вирішимо», – повідомив Корнієнко під час підсумкової прес-конференції у вівторок.

comments powered by HyperComments