Зеленський передасть Столтенбергу пропозиції щодо поглиблення співпраці між Україною і НАТО

П'ятниця, 18 грудня 2020, 16:03
Пропозиції стосуватимуться отриманого Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями, каже віце-прем’єрка Ольга Стефанішина
Зеленський передасть Столтенбергу пропозиції щодо поглиблення співпраці між Україною і НАТО

Президент України Володимир Зеленський незабаром передасть генеральному секретарю НАТО Єнсу пропозиції щодо отриманого Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями, повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, пише «Інтерфакс-Україна».

«Президент підтримує активний діалог із генеральним секретарем НАТО. Результатом такого діалогу і взаємодії всіх державних інституцій стало отримання Україною статусу партнера розширених можливостей. І такі можливості Україна вже використовує і використовуватиме в подальшому. Такі пропозиції президент незабаром спрямує генеральному секретарю, і всі столиці, всі країни альянсу їх вивчатимуть», – сказала Стефанішина на онлайн-конференції керівників закордонних дипломатичних установ України в п'ятницю.

Вона закликала послів України допомагати країнам альянсу ретельно вивчити ці пропозиції і їх максимально підтримати.

Стефанішина зазначила, що Україна очікує майбутнього саміту Україна-НАТО.

«Уже, до речі, підтверджено звітом експертів, який надано генеральному секретарю, що Україна буде членом НАТО, і відповідно, ми хочемо, щоб ця політика почала матеріалізуватися. І тут, безперечно, йдеться вже про суто політичний діалог», – наголосила віце-прем'єрка.

comments powered by HyperComments