Студенти протестуватимуть проти призначення Шкарлета Міністром освіти і науки під Офісом Зеленського

П'ятниця, 18 грудня 2020, 15:32
Протестна акція запланована на 18:00 21 грудня 2020 року, вона пройде під стінами Офісу Президента на Банковій у Києві
Студенти протестуватимуть проти призначення Шкарлета Міністром освіти і науки під Офісом Зеленського

Студентській парламенти низки ВНЗ виступають проти призначення Сергія Шкарлета на посаду Міністра освіти і науки України. Про це йдеться у листі студентського парламенту Київського національного університету ім. Шевченка. У цьому зверненні йдеться: «…приєднуючись до студентської спільноти Українського католицького університету, Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського», Національного університету «Києво-Могилянської академії», підтримуючи засади академічної доброчесності, дбаючи про забезпечення прав здобувачів вищої освіти, Студентський парламент Університету публічно виступає проти рішення Верховної Ради щодо призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України. На наше щире переконання, міністр освіти і науки України повинен не лише пропагувати засади академічної доброчесності, а й сам їх дотримуватися». На думку лідерів студентського руху, Міністром освіти і науки не може бути людина, яка зокрема допустила плагіат у своїй науковій праці.

Отож, щоб показати свою незгоду із призначенням Шкарлета, студенти запланували провести акцію протесту 21 грудня 2020 року о 18:00 під стінами Офісу Президента у Києві на Банковій.

Зазначимо, що за призначення Сергія Шкарлета повноцінними Міністром освіти і науки України учора, 17 грудня 2020 року проголосувала Верховна Рада України. Раніше роботу Шкарлета на посаді в.о. Міністра освіти і науки критикували освітяни і науковці. Окрім виявлення ознак плагіату в його наукових роботах, його звинувачували у проваленому початку навчального року в умовах пандемії та відсутності грошей у МОН. Крім того, стверджували, що Шкарлет готує штатні зміни в освітньому міністерстві, які загрожують реформі освіти, яку підтримує Євросоюз.

comments powered by HyperComments