НАБУ таки оголосило підозру заступнику Єрмака Олегу Татарову

П'ятниця, 18 грудня 2020, 16:38
Підозру Татарову оголошено по частині 3 статті 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі», заступнику голови ОП загрожує від 4 до 8 років
НАБУ таки оголосило підозру заступнику Єрмака Олегу Татарову

У п’ятницю, 18 грудня 2020 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціальної антикорупційної прокуратури повідомили про підозру заступнику керівника Офісу Президента Олегу Татарову. Про це із посиланням на прес-службу НАБУ повідомила «LIGA.net».

Слідчі НАБУ вважають, що Татаров може бути причетний у дачі хабаря за фальсифікацію експертизи по справі про за водіння 81 мільйонів гривень коштів Нацгвардії України. Підозру вручено по частині 3 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає в’язничний термін від 4 до 8 років із можливою конфіскацією майна.

У НАБУ повідомляють, що підозру пред’явлено у порядку статті 278 Кримінально-процесуального кодексу України у письмовій формі. Як пояснюють в НАБУ, механіка вручення підозри не впливає на статус – суб’єкт вручення отримав статус підозрюваного.

За словами відомого журналіста Юрія Бутусова, Олег Татаров сховався, щоб уникнути вручення підозри від НАБУ.

«Детективи НАБУ приїхали у Офіс Президента по місцю його (Татарова) роботи, однак вияснилося, що Татаров сьогодні на роботу не з’явився. Також детективи не виявили Татарова вдома», – стверджує Бутусов і зазначає, що підозра була передана за місцем роботи Татарова на Банковій.

Підозру Татарову прокоментував інший заступник голови ОП Єрмака Андрій Смирнов. Словами Смирнова, будь-які дії органу досудового розслідування повинні бути законними і не повинні «створювати враження про зведення особистих порахунків між окремими людьми».

Зазначимо, що раніше Татаров публічно заявляв, що керівник НАБУ Артем Ситник зводить із ним «особисті порахунки».

2 грудня у НАБУ заявивли, що Генпрокурорка України Ірина Венедктрова зірвала вручення Татарову підозри у справі «Укрбуду». В той же час Татаров назвав плітками свою причетність до злочинів. 12 грудня сам Ситник підтвердив факт того, що НАБУ виписало Татарову підозру, в той час як Татаров заявив, що буде позиватися на Ситника у суд.

Щодо сьогоднішньої підозри Олегу Татарову, то її підписав в.о. голови Спеціальної антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

comments powered by HyperComments