Арахамія каже, що у січні Юрія Вітренка вдруге спробують «протягнути» на посаду першого віце-прем’єра

П'ятниця, 18 грудня 2020, 09:38
Учора Верховна Рада України не підтримала призначення Вітренка на посаду першого віце-прем’єра – міністра енергетики України
Арахамія каже, що у січні Юрія Вітренка вдруге спробують «протягнути» на посаду першого віце-прем’єра

В четвер 17 грудня 2020 року парламентарі «прокатили» призначення на посаду першого віце-прем’єра – міністра енергетики України екс-викорнавчого директора «Нафтогазу України» Юрія Вітренка – призначення підтримало тільки 186 нардепів, в той час як мінімально потрібно 226 голосів нардепів.

Не дивлячись на невдале голосування за Вітренка, «Слуги Народу» будуть намагатися іще раз «протягнути» його кандидатуру через Верховну Раду – голова фракції «Слуг» Давид Арахамія каже, що вдруге кандидатуру Вітренка на пост першого віце-прем’єра та міністра енергетики розглядатимуть в кінці січня.

«Будемо мобілізувати голоси, я думаю, в січні. Це десь числа 25-го. Так, відповідно до закону, це питання мало б бути закрите до кінця року, але голосування не відбулося. У нас немає іншого виходу, як зробити, коли це буде можливим», – сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» в четвер.

Зазначимо, що Юрій Юрійович Вітренко народився 17 вересня 1976 року в Києві. Його матір – скандальновідома лідерка «Прогресивної соціалістичної партії України» Наталія Вітренко – нардеп ІІ і ІІІ скликань Верховної Ради. Батько – Юрій Вітренко – кандидат економічних наук, доцент, працював у Держплані УРСР. У 1991 році батьки Юрія Вітренка розвелися і він залишився жити із батьком. У 1996 році Юрій Вітренко закінчив бакалаврат Київського національного економічного університету із червоним дипломом за спеціальністю «Міжнародна економіка». У 1997 році завершив навчання у магістратурі. У 1997-2000 роках навчається в аспірантурі.

Трудовий шлях Вітренко почав у 1992-93 роках в «Українській фінансовій групі» на посаді аналітика, у 1995-6 роках працював в «Укрінбанку», у 1998 – 2002 роках працює у компанії «PricewaterhouseCoopers». Із 2002 року бере участь в розробці стратегії «Нафтогазу України», с тих пір працює в цій компанії. Працював на посаді виконавчого директора «Нафтогазу України» із 13 листопада 2018 року по 17 липня 2020 року.

comments powered by HyperComments