Володимир Зеленський хоче, щоб вакцина від COVID-19 з’явилася в Україні уже в січні

Четвер, 17 грудня 2020, 19:14
Для найбільш швидкого отримання вакцини, Президент намагається залучити українських дипломатів
Володимир Зеленський хоче, щоб вакцина від COVID-19 з’явилася в Україні уже в січні

Президент України Володимир Зеленський просить дипломатів України застосувати усі зв'язки в інших країнах, щоб українці отримали вакцину проти коронавірусу вже в січні. Про це він заявив під час відеоконференції керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляють в Офісі Президента.

«На даний момент нагально важливим є забезпечити Україну ліцензованою антикоронавірусною вакциною, і, найголовніше, – якісного виробництва. Над цим завданням працюють керівництво держави, дипломатичний корпус, працівники українських спецслужб. Таким шляхом ідуть усі країни світу, так маємо працювати і ми.

Інформація про основні компанії-виробників вакцини, країни, де вже почалася або невдовзі почнеться масова вакцинація, а також де можуть очікуватися надлишки вакцини, – ця інформація є, вона доступна.

Нам необхідно отримати перші партії вакцини вже на початку наступного року, саме в січні, щоб розпочати вакцинацію в Україні»,А – сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що Україна не входить до пріоритетних 92 країн, які отримають вакцину в січні-лютому. Тому президента закликав послів включати «усі контакти», які є, аби Україна змогла купити вакцину раніше, ніж отримає препарати від глобальної ініціативи COVAX. Насамперед він звернувся до послів у Великій Британії, США, Франції, Німеччині, Італії, до представника при ЄС, але додав: «Це не означає, що всім іншим послам треба розслаблятися».

Зеленський наголосив, що для збереження життя українців важливий кожен день.

Нагадаємо, що за даними МОЗ, у групах ризику перебувають 21 мільйон українців, саме їм першим будуть робити щеплення від коронавірусу за державний кошт.

comments powered by HyperComments