У Німеччині помер мер Харкова Геннадій Кернес

Четвер, 17 грудня 2020, 10:25
Кернес був переобраний на новий термін, але ускладнення коронавірусної хвороби так і не дали йому можливості повернутися до роботи
У Німеччині помер мер Харкова Геннадій Кернес

У Німеччині помер міський голова Харкова Геннадій Кернес, який лікувався у клініці «Шаріте». Про це написала «Українська правда» посилаючись на телеграм-канал бізнесмена Павла Фукса иа інформацію голови правління громадянської мережі «ОПОРА» Ольги Айвазовської, розміщену в Facebook.

«Сьогодні вночі зупинилося величезне добре серце мого найкращого друга Геннадія Кернеса.

Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друг», – написав бізнесмен Павло Фукс, який товаришував із Кернесом.

Смерть Геннадія Кернеса підтвердив секретар Харківської міськради Ігор Терехов (раніше він був заступником міського голови Харкова – ред.) на своїй сторінці в соцмережі «Facebook». Наразі час і місце поховання мера ще не визначені. За законом саме Ігор Терехов буде обіймати посаду виконувача обов’язків міського голови Харкова до обрання нового міського голови, що підтверджує голова правління «ОПОРИ» Ольга Айвазовська. За її словами, оголошення позачергових виборів – питання, яке лежить у площині відповідальності парламенту та може бути розтягнуте в часі на роки, що демонструвала неодноразова практика.

«Тож, поки функції міського голови є кому виконувати і є консенсус місцевих еліт щодо цього, не факт, що вибори міського голови Харкова відбудуться найближчим часом», – каже Айвазовська.

Зазначимо, що депутати Харківської міської ради VIII скликання під час першої сесії 9 грудня обрали секретарем міськради Ігоря Терехова, якому раніше пророкували крісло голови Харківської ОДА.

Геннадій Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. У нього було підтверджено COVID-19 і двостороннє запалення легень. 10 вересня він був госпіталізований у 17-у міську лікарню, а в ніч на 17 вересня – перевезений літаком із Харкова до Берліна на лікування в клініку «Шаріте». 8 листопада його офіційно зареєстрували Харківським міським головою, оскільки він подав електронну заяву.

comments powered by HyperComments