У російських маріонеток в ОРДЛО закінчуються аргументи щодо закриття КПВВ

Четвер, 17 грудня 2020, 09:16
Бойовики ОРДЛО блокують обмін полоненими, бо вимагають процесуального очищення для дев’ятьох людей, котрих передали на окуповані території під час попереднього обміну.
У російських маріонеток в ОРДЛО закінчуються аргументи щодо закриття КПВВ

«Очистити» їх без їхнього бажання або присутності ми юридично не можемо, а їхнє бажання та місцеперебування невідоме не тільки нам, а й їхнім адвокатам ... Та сторона це знає, але використовує як привід, щоб блокувати обмін», — пояснив представник окупованих територій в українській делегації ТКГ Сергій Гармаш.

Також нарешті стали відомі технічні умови, які висувала російська сторона для розблокування роботи КПВВ у Щасті та Золотому. Україна провела експертизу мосту у Щасті, щоб переконатися у безпеці його для проїзду автомобілями, і готова дозволити автомобільний перетин цього КПВВ. Також у Золотому Україна погодилися своїм коштом облаштувати місце для розвороту автобусів у сірій зоні протягом п’яти днів.

«Через 5 днів у російських представників ОРЛО не залишиться приводів не відкрити КПВВ», — вважає Сергій Гармаш.

Нагадаємо, 5 листопада українська делегація у Тристоронній контактній групі оприлюднила «План спільних кроків», який Україна підготувала для ТКГ. План має на меті припинити війну на Донбасі. Російські найманці представили свій «план вирішення конфлікту», який містить 15 кроків. 24 листопада на засіданні ТКГ Росія підтримала план «ДНР» і «ЛНР», а Україна попросила підтвердити цю заяву письмово. 25 листопада в українській делегації повідомили, що Росія в ТКГ не бере на себе відповідальність за «план» бойовиків, відмовляючись подати його у вигляді документа, а ОБСЄ підіграє Російській Федерації. Голова української делегації зажадав від Росії до кінця 2020 року офіційно визначити свою позицію.

comments powered by HyperComments