Якби Верховну Раду обирали зараз, туди потрапили б п’ять політичних партій

Середа, 16 грудня 2020, 17:31
Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провів Центр Разумкова у першій декаді грудня
Якби Верховну Раду обирали зараз, туди потрапили б п’ять політичних партій

Якби найближчим часом відбулися вибори до Верховної Ради України, партія "Слуга народу" отримала б 26,5% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосувати, свідчать результати опитування, проведеного соцслужбою Центру Разумкова з 4 до 9 грудня 2020 року. Про це йдеться у опублікованому прес-релізі.

Друге місце на ймовірних парламентських виборах отримала б політична партія екс-президента України Петра Порошенка «Європейська Солідарність», яку готові підтримати 19,5% респондентів. На третьому місці – «Опозиційна платформа – За життя», за яку готові голосувати 18% опитаних. Удвічі менше – 9% готові проголосувати за політичну силу екс-прем’єрки Юлії Тимошенко. Замикає перелік «прохідних» партій «Сила і честь» Ігоря Смєшка, за яку планують проголосувати 5%.

Партія «Голос», яка пройшла до чинної каденції Верховної Ради, за даними соцопитування Центру Разумкова не подолала б 5% бар’єр. Так само не змогли б зараз подолати прохідний бар’єр ВО «Свобода», партія «УДАР» Віталія Кличка, «За майбутнє» та партія «Українська Стратегія» Володимира Гройсмана.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 до 9 грудня 2020 року методом інтерв'ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

comments powered by HyperComments