Нардепи звільнили Сергія Бессараба з посади міністра у справах ветеранів

Середа, 16 грудня 2020, 11:55
За відповідне рішення проголосував 251 народний депутат на сьогоднішньому пленарному засіданні Верховної Ради
Нардепи звільнили Сергія Бессараба з посади міністра у справах ветеранів

Сьогодні, 16 грудня 2020 року Верховна Рада прийняла рішення про звільнення із посади Міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба. Це рішення підтримав 251 нардеп. Про це повідомила ІА «Інтерфакс-Україна».

Зазначимо, що учора, 15 грудня голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив профільним комітетам парламенту розглянути заяви про звільнення від міністра охорони довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського та міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба.

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко на брифінгу після засідання фракції повідомив, що ВР розгляне кадрові питання щодо призначення міністрів у четвер. Водночас він зазначив, що в середу в порядку денному пленарного засідання тільки одне кадрове питання – заява про відставку Бессараба. При цьому, з його слів, ВР не планувала розглядати 16 грудня питання про звільнення Абромовського, оскільки «триватимуть консультації між прем'єром і профільним комітетом, президентом, депутатам».

Ймовірною кандидаткою на посаду Міністра у справах ветеранів є генерал-майор Юлія Лапутіна. Цю кандидатуру озвучила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

Зазначимо, що Сергій Борисович Бессараб – екс-міністр у справах ветеранів. Народився 13 листопада 1955 у Старих Кодаках на Дніпропетровщині. Має військове звання генерал-лейтенанта. Обіймав посали командуючого військами Територіального управління «Північ» (2005 – 2007 рр.), першого заступника командуючого Сухопутними військами Збройних Сил України (2012 – 2015 рр.), заступника начальника Генштабу Збройних Сил України (2015 – 2019 рр.).

comments powered by HyperComments