Відому сепаратистку Нелю Штепу виключили із партії і хочуть позбавити депутатства

Вівторок, 15 грудня 2020, 16:24
Неля Штепа балотувалася в мери Слов’янська від «Партії миру і розвитку», але програла вибори мера, в той же час стала депутаткою
Відому сепаратистку Нелю Штепу виключили із партії і хочуть позбавити депутатства

«Партія миру і розвитку» рішенням політради виключила зі своїх лав відому своїми сепаратистськими діями у 2014 році Нелю Штепу, яку обрано депутатом Слов'янської міської ради від цієї політсили. Про це пише «Українська правда» посилаючись на «Новости Донбасса» та главу «Партії миру і розвитку» в Донецькій області Ірину Ольхову

«У Виборчому кодексі з'явилося таке поняття, як імперативний мандат. Згідно із законом, Нелю Ігорівну (Штепу – ред.) можна буде усунути від виконання обов'язків депутата Слов'янської міської ради через рік»,а – заявила Ірина Ольхова.

Між першим і другим туром виборів мера Слов'янська всередині «Партії миру і розвитку» стався скандал. Штепа на посаду мера міста підтримала кандидатуру від «Опозиційної платформи За життя» Павла Придворова, тоді як сама партія підтримувала кандидата від «Опозиційного блоку»а – чинного мера Славянська Вадима Ляха, який у результаті переобрався на другий термін.

Після цього «Партія миру і розвитку» заявила, що виключає Штепу зі своїх лав. Також повідомляється, що «Партія миру і розвитку» і «Опозиційний блок» підписали меморандум про співпрацю. Обидві політсили мають намір координувати свої дії у міськраді Слов'янська і висловили підтримку меру міста Вадиму Ляху.

comments powered by HyperComments