У Харкові заступників міського голови обиратимуть без присутності Кернеса

Вівторок, 8 грудня 2020, 14:33
Переобраний на іще один термін Генадій Кернес до кінця грудня перебуватиме на лікуванні у Німеччині
У Харкові заступників міського голови обиратимуть без присутності Кернеса

Перша сесія Харківської міськради 8-гор скликання призначена на середу 9 грудня 2020 року. Її розпочнуть без переобраного на новий термін міського голови Харкова Геннадія Кернеса, який продовжує лікування в Берліні. У порядку денному сесії, який розміщено на офіційному сайті Харківської міськради, зазначені вісім питань і «Різне».

Зокрема депутатам Харківської міськради пропонується розглянути питання про обрання секретаря міськради, створення постійних комісій, затвердження їхнього персонального складу, а також обрання голів комісій і їхніх заступників. Крім того, депутатам пропонується затвердити заступників міського голови, створити виконавчий комітет, затвердити його персональний склад, структуру виконавчих органів міськради і положення про них, а також розглянути питання про умови оплати праці міського голови.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес, переобраний на цю посаду, не буде присутній на першій сесії нової міськради, адже, як стверджує друг Кернеса, бізнесмен Павло Фукс, міський голова планує закінчити лікування в берлінській клініці «Шаріте» і повернутися до Харкова наприкінці грудня.

Зазначимо, що Геннадій Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. У нього підтверджено COVID-19 і двостороннє запалення легенів. 10 вересня його госпіталізували до 17-ї міської лікарні.

15 вересня директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив, що стан Кернеса стабільно важкий. У ніч на 17 вересня Кернеса транспортували спеціалізованим літакомі з Харкова до Берліна на лікування в клініку «Шаріте». 2 жовтня бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що Кернес отримав негативний тест на COVID-19.

2 грудня на сесії міськради VII скликання депутати більшістю голосів внесли зміни до регламентів, які дають змогу провести першу сесію нового скликання без участі міського голови.

comments powered by HyperComments