У рідному місті Зеленського мером став представник ОПЗЖ Костянтин Павлов

Вівторок, 8 грудня 2020, 10:31
«Слуга Народу» Дмитро Шевчик отримав на більш ніж 17 тисяч голосів виборців менше, а ніж кандидат від «Опозиційної Платформи За Життя»
У рідному місті Зеленського мером став представник ОПЗЖ Костянтин Павлов

Пропрезидентська партія «Слуга Народу» втрачає підтримку виборців – в рідному місті Володимира Зеленського Кривому Розі міським головою став Костянтин Павлов – кандидат від «Опозиційної платформи – За життя». Такий неприємний для Володимира Зеленського результат оголосила Криворізька міська територіальна виборча комісія ввечері 7 грудня.

Відповідно до офіційних результатів виборів міського голови Кривого Рогу кандидат від ОПЗЖ Костянтин Павлов отримав 97591 голос виборців, тобто 56,97%. Його конкурент – «Слуга Народу» Дмитро Шевчик отримав 69369 голосів виборців, тобто 40,49%. Зіпсованими визнали 4339 бюлетенів, отриманих виборцями. Про ці результати повідомив голова Криворізької міської ТВК Валентин Орлов.

Зазначимо, що перемога Дмитра Шевчика була дуже важливою для Володимира Зеленського, адже він народився у Кривому Розі. Обрання «Слуги народу» на посаду мера засвідчувало б підтримку курсу президента хоча б на «малій батьківщині». Між першим і другим туром Зеленський приїздив до Кривого Рога із робочим візитом і відбулася спільна зустріч за участі Зеленського й Шевчика. Перед другим туром Зеленський звернувся до криворіжців прийти на вибори, але явка у другому турі склала трохи більше третини виборців, внесених у списки – 35,14% за офіційними даними ТВК.

Зауважимо, що у першому турі виборів міського голови Кривого Рогу Шевчик отримав у понад два із половиною рази голосів виборців, а ніж Павлов. У «Слуги Народу» було 25,94% голосів виборців, що прийшли на дільниці, а у представника ОПЗЖ – тільки 9,15%. Як свідчать самі криворіжці, на виборчі дільниці «підтягнулися» в основному виборці старшого покоління, що і вирішило результати голосування.

comments powered by HyperComments