У Верховній Раді з’явився законопроект про продовження особливого статусу Донбасу

Понеділок, 7 грудня 2020, 19:15
Появу такого законопроекту на минулому тижні прогнозував спікер Верховної Ради Дмитро Разумков
У Верховній Раді з’явився законопроект про продовження особливого статусу Донбасу

Сьогодні, 7 грудня з’явилася інформація про внесення на розгляд Верховної Ради України законопроекту про продовження дії Закону про особливий прядки місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей». Про це повідомив сайт Верховної Ради України, проте самого тексту законопроекту поки не опублікували.

Проект закону № 4467 має назву «Про внесення зміни до статті 1 закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». За інформацією сайту Верховної Ради зараз триває останній етап проходження документу - переданий на розгляд керівництву.

За словами депутата від «Голосу», першого заступника комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка, цей закон необхідно ухвалити до кінця грудня.

Як зазначив перший заступник голови, заступник голови фракції «Голос» Ярослав Железняк в своєму Telegram, цей закон необхідно ухвалити до кінця грудня.

«Дата закінчення закону зараз – 31 грудня 2020. Тому цей законопроект треба ухвалити до кінця року. Голосувати будуть за основу і в цілому на наступному тижні», – написав він. Зазначимо, що появу і схвалення ВР закону про продовження особливого статусу Донбасу на минулому тижні прогнозував спікер Дмитро Разумков.

Попереднього разу особливий статус Донбасу було продовжено Верховною Радою 12 грудня 2019 року, а 18 грудня відповідний закон підписав Володимир Зеленський.

comments powered by HyperComments