Особливий статус Донбасу Верховна Рада може продовжити іще на рік

П'ятниця, 4 грудня 2020, 19:47
За словами спікера ВР Дмитра Разумкова, відповідні рішення парламентарі можуть ухвали на наступному пленарному тижні
Особливий статус Донбасу Верховна Рада може продовжити іще на рік

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прогнозує, на наступному пленарному тижні (15 – 18 грудня) ВР зможе продовжити на рік дію закону про особливий статус Донбасу. Про це Разумков заявив сьогодні ввечері в ефірі  телеканалу «Наш».

«Я думаю, що пролонгація можлива. Таку процедуру ми робили і минулого року, коли голосували за зміни до цього закону, які полягали в тому, що змінювався тільки рік. Найімовірніше, (рік дії в законі про особливий статус Донбасу – ред.) буде змінено на 2021-й»,а– заявив спікер Верховної Ради України.

«Будь-які інші зміни, я думаю, що малоймовірні, тому що пройти це питання треба буде швидко, оскільки закінчується таймінг нашої роботи цього року. І це можна буде зробити наступного пленарного тижня, коли з'явиться така ініціатива», – додав спікер парламенту.

За словами Разумкова станом на сьогодні такі ініціативи у Верховній Раді не зареєстровано, але теоретично вони можуть з'явитися найближчим часом. Він також зазначив, що будь-які інші законодавчі ініціативи, що стосуються імплементації, зокрема, «формули Штайнмаєра», також не фіксував апарат Верховної Ради.

comments powered by HyperComments