Угорський міністр Сійярто скаржиться на Україну в ЄС

Понеділок, 7 грудня 2020, 14:39
За словами угорського урядовця в Україні, ніби то, допускають утиски угорської національної меншини
Угорський міністр Сійярто скаржиться на Україну в ЄС

Угорщина продовжує тероризувати Україну неадекватними заявами про, ніби то, утиски угорської національної меншини, яка проживає на Закарпатті. Зокрема угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто поскаржився на Україну у Європейський Союз. Про це із посиланням на власного кореспондента Рікарду Джозвяку повідомляє «Радіо Свобода».

«Сьогодні міністр закордонних справ Угорщини підняв питання угорської меншини в Україні на Раді з закордонних справ ЄС. Ніхто не відреагував на це питання», – повідомив кореспондент Рікард Джозвяк.

Це уже не перша наклепницька заява на Україну зі сторони голови угорського МЗС Петера Сійярто – на минулому тижні він поскаржився в НАТО на обшуки на Закарпатті, що пройшли 30 листопада. Але генеральний секретар Північно-Атлантичного альянсу заявив, що країни повинні вирішити конфлікт у двосторонньому порядку.

3 грудня 2020 року Петер Сійярто на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ скаржився на те, що місія організація не хоче їхати на Закарпаття, де ніби то влада України притіняє інтереси етнічних угорців.

Зауважимо, що Угорщина, уряд якої очолює Віктор Орбан, уже давно веде недружню політику щодо України і звинувачує нашу країну ніби то в утисках угорської нацменшини. В одночас, українські угорці часто ведуть себе провокативно, зокрема остання хвиля українсько-угорських непорозумінь виникла через те, що новообрані депутати Сюртівської ОТГ за першій сесії замість гімну України заспівали гімн Угорщини.

comments powered by HyperComments