Нємчінов розповів, як працюватиме громадський транспорт в час локдауну

Понеділок, 7 грудня 2020, 15:08
Міністр Кабінету Міністрів запевняє – громадський транспорт, включно із міжміським і міжнародним, під час січневого локдауну працюватиме, але із додатковими обмеженнями
Нємчінов розповів, як працюватиме громадський транспорт в час локдауну

За словами Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова, під час локдауну, який Уряд планує запровадити на початку січня, в Україні працюватиме весь громадський транспорт, включно із міжміським і міжнародним.

«Від того, що стаються ДТП, ми не перестаємо користуватися автомобілями. В цьому випадку це більше питання самоконтролю.

Якщо подивитись пропозиції, які ми озвучили…, то мова йде про фактичне користування транспортом з іще більшими обмеженнями – з користуванням виключно сидячих місць…

Ви пригадайте початок карантину в Україні, і якою проблемою був доїзд медиків, доїзд працівників, які залишаються працювати (під час локдауну – ред.).

У даному випадку епідеміологи прорахували варіанти і пропонують зі значними обмеженнями, з використанням виключно сидячих місць дозволити користування громадським транспортом, а також міжрайонне та міжобласне сполучення», – заявив Олег Немчінова в ефірі телеканалу «Україна 24».

Зазначимо, що раніше повідомлялося про те, що Максим Степанов заявив, що його міністерство рекомендуватиме уряду запровадити жорсткий карантин із максимальними обмеженнями на початку січня. Тривалість цього карантину – три тижні. В той же час, заступник Степанова, Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що під час майбутнього локдауну скоріш за все працюватимуть гірськолижні курорти та готелі, відбуватимуться служби в церквах.

Зазначимо, що урядовці неодноразово заявляли, що метою локдауну є в першу чергу «розвантаження» закладів охорони здоров’я від «важких» пацієнтів із діагнозом COVID-19. В той же час, практикуючі лікарі, наприклад заступник керівника Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник, а також чиновники МОЗ України не раз заявляли про те, що найбільш важко переносять COVID-19 люди літнього віку, які в основному перебувають на пенсії. Саме серед літніх людей, недужих на COVID-19, найбільше випадків госпіталізації, і, нажаль, саме вони частіше всього гинуть від інфікування коронавірусом. З огляду на це, якщо Уряд України дійсно хоче запровадити «інтелектуальний локдаун», то максимальні обмеження мають бути запроваджені саме для літніх людей: в тому числі для них може бути максимально обмежене користування громадським транспортом, запроваджені обмеження, щодо перебування у місцях масового скупчення людей та ін. Окрім того, оскільки діти є активно переносять коронавірусну інфекцію, хоча як правило переносять COVID-19 легше, а ніж дорослі, можна запровадити заборону на відвідування шкіл дітьми із сімей, де діти проживають разом із літніми людьми чи людьми із «групи ризику».

comments powered by HyperComments