Не послухалися Зеленського – у Кривому Розі на дільниці прийшло трохи більше третини виборців

Понеділок, 7 грудня 2020, 11:04
Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні закликав земляків прийти на повторне голосування на виборах міського голови
Не послухалися Зеленського – у Кривому Розі на дільниці прийшло трохи більше третини виборців

Станом на момент закриття виборчих дільниць у Кривому Розі – на 20 годину 6 грудня явка виборців під час повторного голосування на виборах мера склала 34,6% - про це повідомила «Українська правда» із посиланням на Громадську мережу «Опора».

«За даними громадянської мережа "ОПОРА", станом на 20:00 явка під час повторного голосування у Кривому Розі склала 34,6% (похибка – 1,40%)»,– повідомили в криворізькій «Опорі». За даними Криворізької міської територіальної виборчої комісії явка виборців у Кривому Розі склала 35,14%, про це повідомив голова Криворізької міської ТВК Валентин Орлов і додав що у голосуванні взяло участь 170390 мешканців Кривого Рогу.

Отож, більшість мешканців Кривого Рогу проігнорувала прохання свого земляка – Президента України Володимира Зеленського і не прийшла на вибори міського голови. Зазначимо, що виборчі змагання в Кривому Розі дуже важливі для чинного голови держави: за результатами першого туру виборів міського голови Кривого Рогу друге місце після чинного криворізького міського голови Юрія Вілкула зайняв кандидат від «Слуги Народу» Дмитро Шевчик, який набрав 25,94% голосів виборців. 17 листопада Юрій Вілкул вийшов із виборчих перегонів – за станом здоров’я. Отож суперником кандидата від «Слуги Народу» в другому турі виборів став Костянтин Павлов, радник Вілкула і представник «Опозиційної платформи – За життя», який набрав 9,15% голосів виборців.

Зараз у Кривому Розі рахують голоси виборців, віддані за кандидатів. Що ж до екзит-полів, то як повідомило «Радіо Свобода», вони дали прямо протилежні результати. За даними одного із екзит-полів, які були оприлюднені в ефірі телеканалу «Україна 24» станом на 18 годину Дмитро Шевчик набирав 51,7% голосів, а його конкурент Костянтин Павлов – 42,7%. За оновленими даними на 20 годину у Шевчика було 52,61% голосів виборців, а у Павлова – 46,05%.

Іще один екзит-пол проводила ГО «Центр дослідження розвитку територій». За його даними на 19:00 у Павлова було 58,86% голосів, а у Шевчика – 41,14%.

Зазначимо, що для Володимира Зеленського вибори міського голови у Кривому Розі мають ключове значення, оскільки в разі перемоги Шевчика це означатиме сталу підтримку Зеленського принаймні серед земляків. Якщо ж виграє Павлов, це означатиме, що Володимир Зеленський втратив підтримку навіть у рідному місті і містяни не готові підтримувати кандидата у мери від президентської політсили.

comments powered by HyperComments