Результати «від ліхтаря»: виборців Кривого Рогу заманювали на дільниці 12-м iPhone

Понеділок, 7 грудня 2020, 08:33
У Кривому Розі, де в неділю проходило повторне голосування на виборах мера, серед виборців розігрували смартфон iPhone 12 і навушники AirPods Pro.
Результати «від ліхтаря»: виборців Кривого Рогу заманювали на дільниці 12-м iPhone

У місцевих соцмережах виборцям пропонували прийти на дільниці, проголосувати, сфотографувати бюлетень таким чином, щоб на ньому не було видно, за кого проголосували (тобто, зробити селфі в момент опускання бюллетеня в урну) і виставити фото в соціальній мережі з відміткою, повідомляє телеграм-канал «Украина днем и ночью».

Нагадаємо, за посаду міського голови Кривого Рогу борються кандидат від «Слуги народу», гендиректор ПрАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» (Група «Метінвест» Ріната Ахметова) Дмитро Шевчик, який набрав у першому турі 25,94% голосів виборців, і кандидат від «Опозиційної платформи – За життя», радник мера Кривого Рогу Юрія Вілкула Костянтин Павлов, який набрав 9,15% голосів криворіжців, що прийшли на вибори 25 жовтня. Чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул, який у першому турі виборів набрав найбільше голосів виборців, відмовився продовжувати участь у виборчій кампанії за станом здоров’я.

Тим часом після закриття дільниць стали відомі перші результати екзит-полів. Один з них зроблений на замовлення фонду «Українська політика», а оприлюднив результати телеканал «Украіна24»(з «Медіа Групи Україна» Ріната Ахметова):

  • Дмитро Шевчик, «Слуга народу» - 51,7%;
  • Костянтин Павлов, ОПЗЖ - 47,2%.

Ще один екзит-пол від «Центру досліджень розвитку територій» опублікував NewsOne:

  • Костянтин Павлов - 58,86%;
  • Дмитро Шевчик - 41,1%.

Тобто, чиє медіа - того і переможець, роблять висновок аналітики «Klymenko Time»: «Медіаресурси Ахметова (і, в даному випадку, ОП) будуть заявляти, що переміг Шевчик. У свою чергу, канали і ЛОМи Медведчука (ОПЗЖ) будуть топити за Павлова».

comments powered by HyperComments