Венедиктова «проштовхує» закон, відповідно до якого Верховна Рада не зможе звільнити Генпорокурора

Субота, 5 грудня 2020, 10:41
Про це розповіла сама Генпрокурорка Ірина Венедиктова в ефірі телеканалу «1 + 1»
Венедиктова «проштовхує» закон, відповідно до якого Верховна Рада не зможе звільнити Генпорокурора

Ірина Венедиктова, Генпрокурорка України, хоче ухвалення такого закону, який би позбавив Верховну Раду права звільнять Генпрокурора. Про це Венедиктова заявила в ефірі телеканалу «1 + 1».

«У мене є гарна ідея... законопроєкту. У нас дійсно повинен бути незалежний генеральний прокурор. Президент повинен винести кандидатуру в зал (Верховної Ради, - ред.), а парламент повинен підтримати цю кандидатуру, а зняти з політичних мотивів не може. Можемо взяти як аналогію керівника НАБУ і керівника САП», – заявила Венедиктова.

За словами Генпрокурорки «Коли у генпрокурора є гарантії професійних свобод, він може робити все, що завгодно».

Венедиктова заперечує, що хоче прийняття законопроекту «під себе»: «Хочу сказати, що цим законопроєктом я не себе буду цементувати, а вже наступного генерального прокурора. Думаю, що в принципі така ідея може бути підтримана».

Генпрокурорка також запевняє, що на неї немає ніякого зовнішнього впливу, ні з боку керівництва Україрни, ні зі сторони представників іноземних держав.

«Я можу сказати не як політик, а як правоохоронець про моє зовнішнє управління. Чи є у мене зовнішнє управління? Так, до мене приходять посли.. У мене зовнішнього управління немає», – сказала Венедіктова.

Зазначимо, що у жовтні президент Зеленський заявив, що Венедіктова піде з посади, якщо до кінця року «не покаже свого результату».

comments powered by HyperComments