Концерн «Укроборонпром» припинить своє існування іще цього року

Четвер, 3 грудня 2020, 17:23
Про це на прес-конференції заявив новий голова концерну Юрій Гусєв, який до того був очільником Херсонщини
Концерн «Укроборонпром» припинить своє існування іще цього року

Концерн «Укроборонпром» отримав нового керівника – ним став екс-«губернатор» Херсонщини Юрій Гусєв. І цей керівник заговорив про те, що «Укроборонпром», принаймні у сучасній його формі, припинить існування іще у 2020 році. Про це Юрій Гусєв заявив на своїй першій прес-конференції у ролі керівника «Укроборонпрому».

За словами нового очільрника, уже в наступному 2021 році державний концерн «Укроборонпром» трансформують у холдингові компанії, які працюватимуть за принципами корпоративного управління.

«Планується, що наступного року «Укроборонпром» припинить своє існування. Будуть створені нові холдингові компанії, які працюватимуть за принципами корпоративного управління, прозорості, щоб забезпечити уникнення будь-яких корупційних чи інших ризиків», – заявив Гусєв і додав, що замість концерну створять два великі холдинги.

Холдинг «Оборонні системи України» до якого ввійдуть підприєємства, які опікуватимуться, авіаремонтом, бронетехнікою, високоточним озброєнням, боєприпасами, радарними і морськими системами. Крім нього планується створити аерокосмічний холдинг, який буде займатися аерокосмічним будуванням, аерокосмічними компонентами, космічними системами.

Юрій Гусєв зазначив, що утворення нових холдингів передбачає також формування наглядових рад.

Наразі описані трансформації «Укроборонпрому» – це лише попередня концепція, яка потребує обговорення, розгляду і затвердження. За словами Гусєва, президент Володимир Зеленський дав йому доручення, щоб «Укроборонпром» у тому вигляді, який створювався ще Саламатіним, припинив своє існування і була запроваджена корпоративна культура управління. Перші рішення щодо реалізації реформи концерну очікуються у наступні 6 місяців.

Екс-«губернатор» Херсонщини  іще не був на новому робочому місці. Щодо кадрових рішень він заявив, що будуть розглядати роботу кожного працівника.

Зазначимо, що на Львівщині у структуру «Укроборонпрому» входить Львівський бронетанковий ремонтний завод – одне із наразі найбільших промислових машинобудівних підприємств Львова і Львівської області.

comments powered by HyperComments