В Україні не будуть продовжувати «карантин вихідного дня»

Середа, 2 грудня 2020, 16:14
По всій території країни будуть діяти обмеження «помаранчевої зони» адаптивного карантину
В Україні не будуть продовжувати «карантин вихідного дня»

Урядовці вважають, що «карантин вихідного дня» дав певний результат, однак продовжувати його не будуть: у країні діятимуть обмеження помаранчевої зони. Про це пише «Українська правда».

«І на вихідні і в будні будуть діяти карантинні обмеження щодо помаранчевої зони на території цілої країни», – заявив сьогодні на засіданні Уряду України Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він нагадав, що з середини листопада була запроваджена альтернативна модель локдауну – карантин вихідного дня.  Очільник уряду подякував усім, хто дотримувався рекомендацій уряду.

Стосовно позитивних наслідків «карантину вихідного дня», то Шмигаль стверджує, що на кінець листопада за попередній тиждень було на 6 тисяч випадків захворювання менше прогнозованого. Посилені карантинні заходи, ещо стабілізували і ситуацію в лікарнях: спостерігається вирівнювання відсотку зайнятості ліжок.

За словами Прем’єр-міністра, Кабінет міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження.

Шмигаль повідомив, що влада провела опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій: майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів. Встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування.

comments powered by HyperComments